Selecteer een pagina

In Flevoland zijn heel veel mooie natuurlandschappen te vinden. Zo staat de provincie bekend om haar bossen op kleigronden, randmeren met eiland, moeraslandschappen en agrarische velden. Het is daarom de ideale provincie om een stukje te fietsen en te genieten van de prachtige natuur. Wanneer je dit doet kan je het beste kiezen voor een elektrische transportfiets. Hier leggen we in deze blog meer over uit.

Het voordeel van elektrische transportfietsen

Een transportfiets is een oer-Hollandse fiets en heeft een moderne en robuuste uitstraling. De fiets heeft voorop een rekje wat het comfortabel en makkelijk maakt om met veel bagage te fietsen. Ideaal dus om eventuele spullen te vervoeren die je mee wilt nemen voor een dagje fietsen. Het grootste voordeel van een elektrische transportfiets is de trapondersteuning. Deze maakt het een stuk makkelijker om in korte tijd lange afstanden af te leggen. Je kan namelijk tot wel 25 kilometer per uur gaan! Je kan de trapondersteuning zo hoog of laag instellen als dat je zelf wilt. Zo heb je zelf in de hand hoe makkelijk of zwaar je het voor jezelf wilt maken. Nieuwsgierig geworden? Kijk online naar het aanbod aan elektrische transportfietsen van Matrabike en ontdek de verschillende opties. 

De mooiste fietsroutes in Flevoland

Zoals eerder gezegd is Flevoland een prachtige provincie om in te fietsen. Hieronder hebben we drie verschillende routes uitgelicht. Maar stap vooral op de fiets en kijk vanzelf waar je terecht komt!

1. Fruitbomen route

Deze fietsroute neemt je mee langs prachtige fruitbomen. Vooral in het voorjaar, wanneer deze in bloei staan, is dit een prachtig uitzicht. Maar ook in het najaar is het de moeite waard om deze route te fietsen. Dan hangen de bomen vol met peren en appels en is het zelfs mogelijk om bij sommige fruitbedrijven je eigen fruit te plukken. Naast fruitbomen, kom je in deze route ook langs het paddenstoelen paradijs het Voorsterbos. Dit is dus ook een hele leuke route voor kinderen en ideaal voor een dagje uit in de natuur!

2. Oostvaardersplassen Almere

De Oostvaardersplassen is een prachtig natuurgebied gelegen tussen de steden Almere en Lelystad. In dit gebied leven duizenden watervogels, ganzen, heckrunderen, edelherten, vossen en konikpaarden. Kijk tijdens het fietsen dus goed om je heen om een van deze dieren te spotten! Vanuit het Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders kan je verschillende routes fietsen, afhankelijk van hoe lang je het wilt maken. Daarnaast kan je hier genieten van een lekkere maaltijd of drankje in het restaurant. 

3. Zuiderzeeroute

De zuiderzeeroute bestaat uit drie verschillende delen en maakt deel uit van een rondje IJsselmeer. Hoewel de routes niet volledig door Flevoland trekken, is het alsnog zeker de moeite waard. Tijdens de eerste route, die van Lemmer naar Kraggenburg loopt, kom je unieke stadjes tegen waar je gezellig een drankje kan doen. Voor de tweede route stap je op in Kraggenburg en kom je uiteindelijk terecht in het knusse Elburg in Gelderland. De laatste route neemt je mee langs verschillende randmeren van de Flevopolder terwijl je een prachtig uitzicht hebt over het water.