Selecteer een pagina

De openingstijden voor Kerstmis en Nieuwjaar verschillen per luchthaven. Over het algemeen zullen privéjetluchthavens die ook lijnvluchten van luchtvaartmaatschappijen exploiteren open zijn, maar de meerderheid zal de openingstijden van officiële feestdagen of verdere beperkingen hanteren. Sommige speciale privéjet-luchthavens en kleinere vliegvelden zijn op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag gesloten. Er kunnen ook hogere toeslagen gelden voor landings- en afhandelingskosten. Buiten deze dagen blijven de meeste luchthavens met privévliegtuigen open voor zaken tijdens de kerst- en nieuwjaarsperiode. Hoe worden de prijzen van privéjets voor charters beïnvloed tijdens de kerstperiode? De kosten van het charteren van een privéjet kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de beschikbaarheid van vliegtuigen, de vereiste positionering en de landings- en administratiekosten die aan de vlucht zijn verbonden. Hoewel het uurtarief voor het charteren van privéjets over het algemeen niet stijgt op piekdagen, kunnen de totale kosten van de vlucht worden beïnvloed door hogere luchthaven- en administratiekosten en verminderde beschikbaarheid.

Kan een privéjet in de sneeuw vliegen?


Als je deze kerst een privé vlucht in Europa of in een ander winterklimaat plant, kunnen reisonderbrekingen voor veel mensen een grote zorg zijn. Een witte kerst kan een schilderachtig vooruitzicht zijn als u er thuis van geniet, maar niet voor degenen die op vakantie reizen of voor reünies met familie en vrienden tijdens de feestdagen. Afgelopen winter zorgden zware sneeuwval, ijs en temperaturen onder het vriespunt voor reischaos voor duizenden vliegtuigpassagiers die achterbleven nadat grote luchthavens waren gesloten en luchtvaartmaatschappijen vluchten hadden geannuleerd. Er was een grote verstoring van de vliegreizen door Europa. Uiteraard hebben extreme weersomstandigheden ook invloed op de privéluchtvaart.

Wat gebeurt er als mijn privéjet moet worden ontdooid?


De-icing voor privévluchten met Kerstmis en Nieuwjaar. Als privévliegtuigen buiten worden achtergelaten en worden blootgesteld aan het winterweer, kunnen ze bedekt worden met ijs en sneeuw. Het is wettelijk verplicht om al het ijs en de sneeuw te verwijderen om de veiligheid van het vliegtuig te garanderen voordat het vliegtuig kan opstijgen. De ijsbestrijdingskosten kunnen worden geminimaliseerd of vermeden als er hangarruimte beschikbaar is, maar tijdens de piekperiode van Kerstmis en Nieuwjaar is het niet altijd mogelijk voor een vliegtuig om hangarruimte te beveiligen, vooral voor overnachtingen of langere parkeerperiodes.