Selecteer een pagina

Ben je dol op fietsen en vind je het heerlijk op in Flevoland of bijvoorbeeld in de Veluwe te fietsen? Waarom neem je de fiets niet gewoon mee op vakantie? Vakantie is er ten slotte om lekker tot rust te komen en te doen waar je zelf zin in hebt. En hoe heerlijk is het om lekker te fietsen tijdens je goedkope zonvakantie in een land met meer zonzekerheid hebt dan in Nederland?

Vliegvakantie

Wil je een vakantie boeken naar een wat verdere bestemming en ga je met het vliegtuig, dan is het wat lastiger om je fiets mee te nemen. Alles kan natuurlijk, maar het kost een hoop extra geld en gedoe. Vaak is het dan voordeliger om op de bestemming zelf een fiets te huren. Niet overal kun je goed fietsen, maar er zijn diverse bestemmingen waar heel veel gefietst wordt. Kos is bijvoorbeeld het “fietseiland” van Griekenland, maar ook in Frankrijk wordt er veel gefietst.

Autovakantie

Ben je toch gehecht aan je eigen fiets en wil je deze het liefste wel meenemen op vakantie, maar wil je niet het gedoe met je fiets in het vliegtuig, dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een autovakantie. Met de auto kun je ook gemakkelijk naar Frankrijk of Italië rijden of iets dichterbij naar België of Duitsland, en dan kun je de fietsen gewoon meenemen. Het voordeel hiervan is dat je naast je eigen fiets, ook je eigen auto hebt. Je bent dan dus niet volledig afhankelijk van waar je hotel zich bevindt. Wil je een ander plekje bezoeken tijdens je vakantie, dan kun je er ook voor kiezen om met de auto wat verder te rijden en vanaf daar de fiets te pakken. Genoeg opties dus, wat heeft jouw voorkeur?